Το Σχολείο μας

   Τις τελευταίες μέρες ασχοληθήκαμε με το σχολείο μας! Έτσι λοιπόν, στην ώρα τις γλώσσας  η κάθε ομάδα έγραψε ένα κείμενο και στην ώρα των εικαστικών το κάθε παιδί ετοίμασε από μια ζωγραφιά! Επίσης τραβήξαμε και μερικές φωτογραφίες για όσους δεν έχουν δει το σχολείο μας από κοντά!






    Το σχολείο μας είναι το 1ο Δημοτικό Ερμούπολης. Βρίσκεται πίσω από την πλατεία Μιαούλη και από το Δημαρχείο. Χτίστηκε το 1934 και έχει περίπου 153 παιδιά.
    Εξωτερικά το σχολείο μας είναι σκούρο μπεζ. Έχουμε ένα γήπεδο μπάσκετ, που είχε παλιά δύο μεγάλες μπασκέτες. Στην αυλή έχουμε ένα μεγάλο ρολόι κι έναν ωραίο κήπο με χρωματιστά λουλούδια. Δίπλα από τις σκάλες υπάρχει ένα μεγάλο υπόστεγο. Υπάρχουν δύο όροφοι κι ένα ισόγειο. Το σχολείο μας είναι πολύ μεγάλο.
    Όλες οι τάξεις είναι οχτώ. Στο ισόγειο υπάρχουν τα γραφεία των δασκάλων και του διευθυντή. Υπάρχει μια αίθουσα μουσικής και μια αποθήκη γυμναστικής.
    Στον πρώτο όροφο είναι η τάξη μας , που μπορεί να μεταμορφωθεί σε μια αίθουσα εκδηλώσεων. Επίσης έχουμε δυο βιβλιοθήκες, έναν χάρτη, δύο μικρά πινακάκια, μια έδρα και πολλά θρανία.
    Δε θα θέλαμε να αλλάξει τίποτα στο σχολείο μας!

Ομάδα: «Φωτιά και Κεραυνός»
Δημήτρης Μ., Θεοφάνης Δ., Γιάννης – Μάριος Γκ., Παναγιώτης ΜΠ., Αλέξανδρος Γ.




    Είμαστε τα παιδιά του 1ου  Δημοτικού Σχολείου Ερμούπολης, το οποίο βρίσκεται στη Σύρο. Κατασκευάστηκε το 1934 και υπάρχουν σ’αυτό εκατό πενήντα παιδιά στο περίπου.
    Εξωτερικά το σχολείο μας έχει ένα μεγάλο ρολόι, δυο δέντρα και έναν κήπο. Έχουμε και ένα υπόστεγο και πάμε όταν βρέχει. Το χρώμα του  είναι κίτρινο, πορτοκαλί και άσπρο. Το σχολείο μας είναι μεγάλο για το νησί της Σύρου.
    Έχει οχτώ τάξεις διδασκαλίας, το γραφείο των δασκάλων και του διευθυντή. Έχει μια αίθουσα μουσικής, μια αποθήκη γυμναστικής, μια αίθουσα πολυμέσων και μια αίθουσα υπολογιστών.
Η τάξη μας έχει μια σκηνή, έναν χάρτη, δυο μικρά πινακάκια και μια ντουλάπα. Υπάρχει ένα τοίχος που ανοίγει και μας ενώνει με την Γ΄ τάξη. Επίσης έχουμε πολύ ωραία θέα, το λιμάνι.
    Στο σχολείο μας μάς αρέσει η αυλή για το διάλειμμα, το μεγάλο ρολόι, ο κήπος , γιατί διακοσμεί την αυλή και την ομορφαίνει. Τέλος μας αρέσει η βοκαμβίλια, γιατί είναι όμορφη και μεγάλη.

Ομάδα: «Οι Αρχαιολόγοι των Άστρων»
Χαράλαμπος Α., Αρετή Κ.Λ., Ορέστης Ζ.Β., Φοίβος Κ., Σπύρος Σ.Π.





    Το σχολείο μας είναι το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ερμούπολης. Είναι κοντά στην πλατεία Μιαούλη και πίσω από το όμορφο Δημαρχείο. Χτίστηκε το 1934 και έχει περίπου 150 παιδιά.
    Το  χρώμα του σχολείου μας είναι μπεζ. Έχει ένα ψηλό ρολόι και ένα μικρό κήπο. Έχει δύο υπόστεγα και τρεις ορόφους. Είναι πολύ μεγάλο.
    Το σχολείο μας έχει οχτώ τάξεις και το γραφείο των δασκάλων και του διευθυντή. Επίσης έχει μια αίθουσα μουσικής, μια αίθουσα πολυμέσων και μια αποθήκη γυμναστικής.
    Η τάξη μας είναι στον πρώτο όροφο και μέσα υπάρχει μια σκηνή και μια μεγάλη πόρτα που την ανοίγουμε στις γιορτές. Επίσης έχουμε πολύ ωραία θέα!
    Το σχολείο μας μάς αρέσει επειδή είναι παλιό και έρχονταν εδώ όλη σχεδόν η οικογένειά μας. Επίσης έχει πολύ ωραίο κλίμα. Ακόμη, μας αρέσει γιατί γνωρίζουμε καινούριους φίλους!

Ομάδα: «Σ.Ε.Μ.Α.Γ.»
Σύνθια Τζ., Ελπίδα Ξ., Μόσχα Γ., Αντώνης Δ., Γιώργος Β.







    Το σχολείο μας είναι το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ερμούπολης. Φτιάχτηκε το 1934 και τα παιδιά που φοιτούν σε αυτό είναι περίπου 150.
    Γενικά το σχολείο μας είναι μεγάλο και το χρώμα του είναι σαν μπεζ. Έχει μια μεγάλη αυλή και μέσα σε αυτή υπάρχει ένα μεγάλο ρολόι. Επίσης, δίπλα στο ρολόι έχει ένα μικρό κήπο με περίεργα λουλούδια. Στις δύο άκρες της αυλής υπήρχαν δύο παλιές  μπασκέτες. Ακόμη, έχει δύο     ορόφους κι  ένα υπόστεγο.
    Οι τάξεις είναι οχτώ και υπάρχουν άλλες τέσσερις αίθουσες: αποθήκη  γυμναστικής, μουσικής, υπολογιστών και πολυμέσων.  Στο ισόγειο υπάρχει το γραφείο των δασκάλων.
    Η τάξη μας βρίσκεται στον 1ο όροφο. Η θέα που έχουμε είναι απερίγραπτη!. Μέσα υπάρχει μια ωραία σκηνή και απέναντί της υπάρχει μια γιγάντια πόρτα, που όταν ανοίγει, η αίθουσά μας ενώνεται με τη διπλανή τάξη.
    Περισσότερο από όλα στο σχολείο μας μάς αρέσει ο κήπος και η τάξη μας!

Ομάδα: « Η Ομάδα της Σοφίας»
Ελίνα Ρ., Μαρίνα Ψ., Κατερίνα Μ., Ειρήνη Π. Ηλιάνα Μπ.



















  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου